Senarai Barang Penting Jalan, Bercuti atau Melancong

Bagi korang yang selalu bercuti, nak mengemas barang ni pastinya menjadi sesuatu yang agak berat dan memenatkan betul tak?Banyak yang kena fikirkan barang barang yang nak dibawa ketika bercuti. Nak tak nak walaupun memenatkan minda dan fikiran kena juga dibuat.

Untuk meringankan beban pemikiran korang    kat sini aku ada senarai (list) barang-barang penting sebelum pergi melancong ataupun makan angin:

  1. Wang
  2. Pakaian
  3. Visa
  4. Pasport
  5. Kad Pengenalan
  6. Kad kredit
  7. Peta
  8. Buku pelancongan, katalog,brosur pelancongan
  9. Toileteries cam berus , ubat gigi,sabun,minyak rambut, woman things mcm pad wanita dll
  10. Air mineral
  11. Kamera, camcorder
  12. Handphone
Advertisements

4 thoughts on “Senarai Barang Penting Jalan, Bercuti atau Melancong

    • Sama-sama Siti, kalau ada kelapangan bolehlah menulis pasal makan angin di sini dan saya akan siarkan karya Cik Siti di blog Jalan2 Cuti2 ni . Saya gak akan berikan Gift kerana penghargaan atas sumbangan penulisan

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s