View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & Resort

View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & Resort

View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & ResortFoto atas : Pemandangan dataran Air Papan, atau Air Papan Square gitu…

air-papan-chalet-mersing006

Assalamualaikum dan salam sejahtera, salam pagi Isnin, salam Zulkaedah 1441 Hijrah. Pagi min nak belanja korang foto-foto Sri Mersing Resort kat Air Papan ni ya. Ok, korang tengok gambar di atas tu, ni sebahagian daripada lot-lot chalet  yang lokasi menghadap jalan utama Air Papan. Tapi bahagian ni bukan yang menghadap ke pantai, yakni pantai yang berlatarbelakang pemandangan Laut China Selatan ( Asal Laut Melayu ni namanya pada zaman dahulu kala sebelum penjajah Inggeris tukar namanya). Bahagian ni korang boleh lihat ye ada pintu pagar individu di hadapan chalet-chalet. So kalau korang memandu ke sini kereta anda boleh diparkirkan terus di hadapan chalet ya.

air-papan-chalet-sri-mersingFoto atas juga korang tengok ye, di hujung jalan ni lah pantai ye, dari sini tempat admin dan Krew J2C2 berdiri cuma dalam 150meter ke pantai. Kalau korang nak menikmati matahari terbit dari ufuk timur,  maka selepas subuh kat sinilah tempatnya.

Lagi best kalau korang duduk di hadapan pantai . Bagi yang kaki pancing atau kaki joran korang bolehlah memancing sambil menunggu sang mentari menjengukkan wajahnya ke alam yang baru sahaja akan bermula apabila waktu syuruk tiba.

Buat yang memang dah menjadi minat berkhemah, atau camping korang juga boleh dirikan khemah di tepi pantai, cari spot yang cantik. Selepas solat subuh boleh buat ungun api atau menjerang air. Lepas tu bolehlah bancuh teh ke kopi ke atau apa-apa jenis minuman panas sambil menunggu matahari terbit.

air-papan-chalet-sri-mersingFoto atas : panduan untuk korang kalau nak ke pintu masuk utama ke Sri Mersing Resort ni drive sampai ke hujung jalan dan belok ke kiri dan akan nampak pintu gerbang resort ni. Di hujung jalan ni berhadapan pantai juga terdapat gerai-gerai makan dan gerai-gerai jualan pelbagai barangan .


Foto atas : Bagi korang yang cari  kolam renang , trus πŸ‘†  klik foto atas  πŸ‘†  utk booking , Hotel Seri Malaysia Mersing sediakan  kemudahan ni. Untuk maklumat lanjut mengenai  boleh klik di πŸ‘‰ sini Seri Malaysia, Mersing

Hotel Seri Mersing ni sebenarnya terletak di Bandar Mersing yang jarak pandu ke Pantai Air Papan ialah lebih kurang 7km. Route untuk ke pantai Air Papan dari bandar Mersing lebih kurang begini. Dari bandar Mersing korang akan melalui “main road” Mersing-Endau Rompin sejauh lebih kurang 4km, di mana korang akan jumpa papan tanda Air Papan dan simpang di sebelah kanan jalan.

Dari situ korang akan masuk melalui jalan kampung yang bertar tetapi memang lebar dan selesa untuk dipandu pada kelajuan 80km/j ya. Jangan pandu melebihi had laju, awas pasal ada lembu dan kerbau di tepi jalan memandangkan di sini juga terdapatnya sawah-sawah padi yang masih aktif diusahakan oleh penduduk kampung di sini. So, dari jalan besar ke pantai Air Papan lebih kurang 3km . Korang takkan terasa pasal pemandangan sini terutamanya di kiri dan kanan jalan kampung ni memang menarik.

Foto atas : Korang boleh klik pada foto atas πŸ‘† kalau nak booking bilik Hotel Seri Malaysia πŸ‘† ni .

Foto atas :  Bagi korang yang terus nak menikmati makanan hidangan hotel boleh juga klik πŸ‘†foto atas untuk dapatkan bilik penginapan kat Hotel Seri Malaysia ni. Tu dia pelbagai jenis juadah lokal dan western juga terdapat di hotel ni ya.

Foto atas : Di sini Admin uploadkan foto-foto bilik  dan untuk cari bilik hotel terus klik πŸ‘†foto kat atasπŸ‘† mana lah tau kan korang tengah cari bilik hotel malam ni, kot-kot tengah dalam pencarian ni sementara menunggu anak-anak dan isteri mandi manda di pantai sekarang ni kan. (bersumberkan dari pihak hotel dan partner hotel) Daripada korang tidur dalam kereta macam sardin malam, kan bagus terus book hotel, jangan terlepas nanti menyesal…

Ok tu dia, J2C2 akan kembali lagi pada post akan datang, jangan terlepas nanti melepas πŸ™‚ pastikan korang Follow! Cara nak follow? Ikut seperti berikut :-

Bagi yang nak  follow ( subscribe ) pergi ke side bar kanan ..turun ke bawah ikut link follow mcm kat bawah..masukkan  email korang, lepas tu check email, pihak admin Krew J2C2 akan hantar email.. πŸ™‚ adioss

klik-follow-Jalan2cuti2.wordpress.com

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s