Perintah Kawalan Pergerakan 13 – 26 Januari 2021

Perintah Kawalan Pergerakan 13 – 26 Januari 2021

B

Bagi korang yg nak ke tempat menarik dan bercuti hingga hujung Januari 2021 ni terpaksalah batalkan kerana baru sebentar tadi YAB Perdana Menteri T.S Muhyiddin mengumumkan Perintah Kawalan Pergerakan bagi negeri negeri di Malaysia.

Admin juga terpaksa lupakan hasrat untuk bercuti hujung Januari ni. Kita tunggu pula SOP yg akan dihebahkan oleh kerajaan pula ya.

PKP yang juga dikenali sebagai MCO ( Movement Control Order ) ini dikuatkuasakan semula kerana bilangan kes jangkitan virus Covid-19 telah meningkat kpd lebih 3000 beberapa hari lalu dan semalam sahaja 2700 kes.

Pandemik ( pandemic) ni yg bermula pada November 2019 di Wuhan China kini merebak ke seluruh dunia termasuk Malaysia.

Jadi nak berjalan jalan cuti cuti ke mana mana pun tak boleh sekarang ni..

So Min ucapkan selamat ber PKP lah buat seluruh rakyat Malaysia dan fans J2C2 ya. Semoga Pandemik cepat berakhir. Adios Amigoes!! huhu 😦

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s