View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & Resort

View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & Resort

View Cantek Sri Mersing Resort : Menarik di Air Papan, Chalet & ResortFoto atas : Pemandangan dataran Air Papan, atau Air Papan Square gitu…

 

air-papan-chalet-mersing006

Assalamualaikum dan salam sejahtera, salam pagi Isnin, salam Zulkaedah 1441 Hijrah. Pagi min nak belanja korang foto-foto Sri Mersing Resort kat Air Papan ni ya. Ok, korang tengok gambar di atas tu, ni sebahagian daripada lot-lot chalet  yang lokasi menghadap jalan utama Air Papan. Tapi bahagian ni bukan yang menghadap ke pantai, yakni pantai yang berlatarbelakang pemandangan Laut China Selatan ( Laut Melayu namanya dulu sebelum penjajah Inggeris tukar namanya). Bahagian ni korang boleh lihat ye ada pintu pagar individu di hadapan chalet-chalet.

 

air-papan-chalet-sri-mersingFoto atas juga korang tengok ye, di hujung jalan ni lah pantai ye, dari sini tempat admin dan Krew J2C2 berdiri cuma dalam 150meter ke pantai. Kalau korang nak tonton matahari terbit dari ufuk timur  selepas subuh kat sinilah tempatnya.

air-papan-chalet-sri-mersingFoto atas : panduan untuk korang kalau nak ke pintu masuk utama ke Sri Mersing Resort ni drive sampai ke hujung jalan dan belok ke kiri dan akan nampak pintu gerbang resort ni. Di hujung jalan ni berhadapan pantai juga terdapat gerai-gerai makan dan gerai-gerai jualan pelbagai barangan .

Foto atas : Kalau korang nakkan kolam renang macam gambar kat atas Hotel Seri Malaysia, Mersing juga ada kemudahan ni. Untuk maklumat lanjut mengenai  boleh klik di sini Seri Malaysia, Mersing

Ok tu dia, J2C2 akan kembali lagi pada post akan datang, jangan terlepas nanti melpas 🙂 pastikan korang Follow! Cara nak follow? Ikut seperti berikut :-

Bagi yang nak  follow ( subscribe ) pergi ke side bar kanan ..turun ke bawah ikut link follow mcm kat bawah..masukkan  email korang, lepas tu check email, pihak admin Krew J2C2 akan hantar email.. 🙂 adioss

klik-follow-Jalan2cuti2.wordpress.com

 

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s