Tempat makan di Muar, Johor : Bandar Baru Bukit Gambir

Tempat makan di Muar, Johor : Ramly Kopitiam, Bandar Bukit Gambir

Tempat makan di Muar, Johor : Ramly Kopitiam, Bandar Bukit Gambir

Tempat makan di bukit Gambir ni tak banyak, boleh dikira dengan jari.  Bandar Bukit Gambir ni  merupakan sebuah pekan kecil dan pilihan tempat makan amatlah terhad berbanding dengan bandar muar yg jadi pusat kegiatan ekonomi bagi daerah Muar. Buat pengetahuan korang bandar Muar ni terletak di utara Johor dan cuma 20 minit ke sempadan negeri Melaka yang mendapat jolokan Melaka Bandaraya Bersejarah.

Walaupun sebuah bandar kecil, Muar mempunyai sejarahnya tersendiri, dan rasanya korang mesti pernah tonton filem “Sarjan Hassan” kan ? kisah benar ni berlaku di sebuah tempat bernama Bukit Kepong,  Muar.

Bukit Gambir ni juga terletak kira-kira 20 minit dari Exit Bukit Gambir, Lebuh raya Utara selatan. Jadi kalau korang nak ke Muar dan kebetulan lalu di sini boleh lah menjamu selera di sini.
Ok, salah satu tempat makan yang admin serta krew J2C2 nak highlight kan kat sini ialah Restoran Ramli Kopitiam.

Tempat makan di Muar, Johor : Ramly Kopitiam, Bandar Bukit Gambir

Tempat makan serta sarapan yang dipunyai oleh peribumi Muslim ni merupakan rumah kedai yang terletak berhadapan dengan jalan utama, bandar Bukit Gambir,  menuju ke bandar Muar. Makanan sarapan yg dihidangkan kat sini juga agak sedap dan ini diakui juga oleh krew J2C2 🙂

Tempat makan di Muar, Johor : Bandar Baru Bukit GambirFoto : Tu dia, memang betul kopitiam stye, minum teh tarik dalam cawan klasik yang otentik

Bersambung lagi , jangan lupa apa menu sarapan kat restoran Ramly Kopitiam ni, ni baru serba sedikit tentang tempat makan dan sarapan  dekat Bukit Gambir ni….sila follow untuk next posting pasal tempat makan ni dari admin..macam mana nak follow? ikut arahan di bawah..jangan terlepas nanti melepas..ahakss.. 😀 . Masukkan email..

klik-follow-Jalan2cuti2.wordpress.com

 

Adios Amigoes!! 😀

 

 

One thought on “Tempat makan di Muar, Johor : Bandar Baru Bukit Gambir

  1. Pingback: Muar Sup House : Tempat makan di Muar, Bandar Penggaram, Johor | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s