Desaru, Johor? Apa Lagi Yang Menarik kat sini? Desaru Coast Water Park?

Desaru, Johor? Apa Lagi Yang Menarik kat sini? Desaru Coast Water Park?

desaru-coast-adventure-water-maps-Johor

Desaru  ni yang terletak 1 jam perjalanan dari Johor Bahru dan 45 minit dari Nusajaya, korang akan discover yang  tempat ni bukan jer tempat  menarik dengan keindahan semulajadi pantai berpasirnya. Yang teramat menariknya kini satu taman tema bertaraf antarabangsa dah pun beroperasi iaitu Desaru Coast Water Park. Ya, taman tema air!! Cuma sediakan ongkosnya!!

penawar-falls-desaru-coast-johorFoto atas: Salah satu permainan di Desaru Coast Adventure Water Park iaitu Swinging Ship. Bagi yang lemah semangat tapi nak mencuba juga mungkin ni sesuai untuk anda . Buat informasi korang, bahagian burit kapal ini akan hayun setinggi bangunan 3 tingkat bila mencapai hayunan puncak tertingginya. Bagi yang gayat, awas jangan tercirit sudah lahhh… serius.. sebab admin dah cuba menatang ni… ahaksss.. 😀 . Admin tak bagi gerenti..

 

menarik-johor -desaru-dekat-desaru-coast-adventure-water-JohorFoto atas : Di pantai Desaru terdapat pelbagai operator persendirian yang buat servis sewakan peralatan rekreasi air seperti banana boat, saucer boat, parachute dll.

Tips Background Tempat ni: Buat  korang yang terlepas pada cerita latar belakang dan info-info yang bermanfaat tentang   Desaru dan pantainya yang mabeles ni,  ni pada post admin yang lepas,  korang boleh baca semula pada pautan di bawah ni ya:-

https://jalan2cuti2.wordpress.com/2019/02/18/jalan-jalan-cuti-cuti-ke-tempat-menarik-di-desaru-johor/

menarik-johor -desaru-dekat-desaru-coast-adventure-water-JohorFoto atas : Dengan bayaran minima masuk satu kereta anda boleh nikmati keindahan pantai Desaru ( tak jauh dari Desaru Coast Adventure Water Park )

Akan bersambung lagi untuk insight bagi jenis-jenis permainan di taman tema ni… sila follow..macam mana nak follow? ikut arahan di bawah..jangan terlepas nanti melepas..ahakss.. 😀 . Masukkan email..

klik-follow-Jalan2cuti2.wordpress.com

 

———————————————————————————–    ————————————————————

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Advertisements

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s