Tempat Makan di Johor Bahru : Kacang Pool Haji dan Beringin Mastanah dan Family

Tempat Makan di Johor Bahru : Kacang Pool Haji dan Beringin Mastanah dan Family

Tempat Makan di Johor Bahru memang banyak . Salah satunya ialah Kacang Pool Haji yang terletak di sebelah Balai Bomba, Larkin. Orang JB dan Johor mungkin mengenali dan tahu tentang Kacang Pool Haji yang menjalankan perniagaannya di gerai Majlis Bandaraya Johor Bahru bersebelahan  Balai Bomba, Larkin. 

Balai Bomba Larkin pula terletak berdepan dengan Lebuhraya Skudai. Ianya juga terletak kira kira 5km dari pusat bandar Johor Bahru  ( di Komtar JBCC yg juga terletaknya Indoor Theme Park Angry Bird ) Balai Bomba Larkin yang mana kat sebelahnya Gerai-gerai Majlis juga cuma dalam 30 minit perjalanan dan dekat Legoland Malaysia.

Bersebelahan dengan Gerai Kacang Pool Haji pula ialah Gerai Beringin Mastanah yg diisahakan oleh Puan Rubiah binti Mohd Ali. 

Admin dapati pemilik kedai Beringin Mastanah  ni merupakan seorang yang berhemah dan mesra pelanggan. Nasi ayamnya pula boleh dikatakan sedap dan anda pasti rasa berbaloi makan di sini.

Manakala gerai Kacang Pool Haji pula kurang mesra  pelanggan dan didapati pekerjanya yang terdiri daripada bangsa Indonesia pula kurang mesra pelanggan. 

Pelanggan mungkin ingin menikmati menu Kacang Pool Haji tetapi pemilik kedai ini  iaitu Haji Mak Pol bin Saiman hendaklah melatih pekerjanya agar lebih berhemah dan. melayan pelanggan dgn mesra.

   Satu perkara lagi yg ingin tekankan di. sini ialah meja meja dan kerusi di sini adalah milik Majlis Bandaraya Johor Bahru dan bukannya milik peniaga. 

Jadi peniaga tidak boleh mengarahkan pelanggan supaya membeli makanan di gerai di mana pelanggan duduk.

 Pelanggan adalah bebas duduk di mana suka dan boleh memesan makanan walaupun pelanggan duduk berhadapan gerai yg lain.

Sekian dari Admin bercerita tentang kisah sikap peniaga-peniaga di Larkin dan dekat dengan Legoland Malaysia. Kalau anda menginap sekitar Legoland Malaysia di sini juga adalah destinasi makan-makan sambil bercuti ya!

Advertisements

One thought on “Tempat Makan di Johor Bahru : Kacang Pool Haji dan Beringin Mastanah dan Family

  1. Pingback: Tempat Makan di Johor Bahru : Kacang Pool Haji dan Beringin Mastanah dan Family — Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti | Johor Bahru tourist attractions and historic buildings

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s