Tempat Makan Best di Melaka : Menu Ikan Bakar Muara Sungai Duyung

Menu Ikan Bakar Muara Sungai Duyung : Tempat Makan Best di Melaka

Restoran Ikan Bakar Muara Sungai Duyung ni memang sekarang ni dah teramatlah famousnya sekarang. Mana taknya, korang boleh sampai ke tempat ni dalam masa15-20 minit memandu kalau menginap di tengah pusat bandar Melaka.

Masakannnya pun memang sedap , tambahan lagi korang bolehtengok pemandangan cantik muara Sungai Duyung yang berdepankan Selat Melaka yang terkenal kat seluruh dunia kan…memang “rare” pemandangan ni..sebelah taliair lagi..Umbai pun tak secantik ni..kalau nak menikmati pemandangan ni datanglah petang 4.30 ke pkl 5..kalau datang dah malam mungkin masih nampak tapi pastikan di bawah sinaran bulan purnama jerr la…

 

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Tu dia. korang tengok ikan ikan dan hasil laut yang fresh lagi, katanya lagi semua ikan-ikan dan kerangan laut ni mendarat kat jeti nelayan  pada tengahari sebelum restoran ni bermula pada pukul 5.00 petang.

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai Duyung

Foto atas : Ketam pun sedappp….lagi sedap bila dimasak masih hidup lagi…hehe..kalau korang datang cepat mungkin boleh tengok ketam ni masih boleh melambai-lambai pada korang sebelum sayonara.., masuk dalam kuali chef sungai duyung ni…ahakksss…

…tapi nak mengopek kulit ketam ni yang malas..ni kalau order memang letih nak mengopek…jadi kita orang exclude ape pe menu ketam …ini kali lahh.… 🙂

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Ketam yg masih segar hidup melambai-lambai kat korang…kerang kerang pulak dengan mesranya tersengih sengih pada korang… 🙂  …bukan macam kerang busuk arrr… ni kerang segar hokey … 🙂

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Tu dia…udang goreng “plain”…nasi lum sampai…lauk lauk lain lum sampai g…meleleh air liur dibuatnya …ditambah dengan aroma…nya…

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas: Kat sini dengan seekor ikan korang boleh dapatkan dua menu masakan, ikan terbelah dua dan pilihlah mana-mana dua resepi untuk masakan. Kita orang pilih “sweet sour” dan ” 3 rasa”

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai Duyung

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Ummm…air liur dah meleleh ni…kita makan dengan nasi lemak sementara nunggu lauk yg lain sampai. Ya kalau dah nama restoran ni Ikan Bakar, ikan bakar dalam daun pisang ni memang wajib kena order..tu dia aroma daun pisang dan ikan bakar…yum..yum…yum…..

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas: Sayur-sayur…

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Sotong goreng bertepung..yum yum..tasty…sotong digoreng..just nice…tak kecut..tapi cair di dalam mulut ( alih bahasa inggeris “melts in your mouth” )

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Ikan Bakar Muara Sungai DuyungFoto atas : Udang goreng pon sodappp…

Tempat Makan Best di Melaka : Restoran Muara Sungai Duyung

Ni address dan no.kontek Restoran Ikan Bakar Muara Sungai Duyung ni, kalau nak booking dulu ke hape hape, korang  boleh call :
012-6362339 (En. Azmi)
KM4-5, Jalan Padang Temu, Permatang Pasir, 75460 Melaka.

Waktu Operasi :

Selasa 5–11PM
Rabu 5–11PM
Khamis 5–11PM
JUmaat 5–11PM
Sabtu 5–11PM
Ahad 5–11PM
Isnin 5–11PM

Tu dia adioss amigoes!!

Korang nak erita dan foto2 menarik Ikan Bakar Sg Duyung berkaitan yang lepas sila klik di bawah :
https://jalan2cuti2.wordpress.com/2017/11/07/tempat-makan-best-di-melaka-restoran-ikan-bakar-muara-sungai-duyung/

 

 

Save

Save

Advertisements

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s