Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Siti Patin House ni yang terletak di Bandar Kangkar Pulai, Johor bahru merupakan tempat makan best untuk menikmati  gulai  tempoyak ikan patin, dan dikatakan sebagai resepi asli Temerloh.  Bahan-bahan masakan untuk gulai tempoyak ni adalah 100% bahan asli dan tidak menggunakan Ajinomoto tak seperti kedai-kedai makan lain terutamanya mamak yang sering menggunakan Ajinomoto, kiub ayam dan lain-lain untuk masakan ya.

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor BahruFoto Atas : Memang best, kuah gulai tempoyaknya boleh dihirup seperti sup, ikan patinnya pula lembut dan dimasak segar.

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor BahruFoto atas : Inteior kedai simple ajer, tapi bersih dan menyenangkan

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Foto atas : Tudia…! FREE , sekarang susah nak cari benda free, tapi kalau korang nak free, meh tengok nota yang pemilik kedai tampal kat atas.

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor BahruFoto atas : Seeloknya selepas menikmati gulai tempoyak panas dengan nasi, hiruplah air masak..baru terasa..

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor BahruFoto atas : Nak tau apa bezanya Siti patin dengan lain-lain kedai makan? Ya, menurut pemilik melalui nota, semua menu lauk pauk mereka , terutamanya tempoyak  tak ditambah dengan Aji-no-moto. Betul ke? Yessss, penulis dan Krew J2C2 sendiri dah rasa..Memang Betull!! memang beza jika masakan ditambah Ajinomoto dan YANG TIDAK seperti di tempat makan best ni.!

Terletak di tepi jalan besar Johor Bahru/Skudai – Pontian, restoran ni menyediakan masakan khas untuk makan tengahari selain daripada tempoyak patin, juga dihidangakan menu makan tengahari  yang lain.

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor BahruFoto atas : Penambah selera dan penyedap rasa ( rasa ditekak) jangan lupa gulai patin tempoyak bersama sambal belacan..mesti berapi-rapi punyer…pekena pulak bersama ulam ulaman..tapi untuk tapau jerr..Siti Patin tak sedia sambal belacan dalam betul yer…

Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Jadi , bagi anda yang mencari makan tengahari yang jarang jarang ditemui dan ‘excuisite’ di Johor Bahru marilah datang ke Restoran Siti Patin House

Tips Free J2C2 : Tempat makan best ni menawarkan PERCUMA  sirap ais dan nasi putih setiap hari Jumaat, Sabtu dan Ahad.

Tips Susah Nak cari : Ais durian pun ada, Ais Durian Special pun ada!

Jadi setakat ni sahaja, laporan dan cerita dari Krew Jalan2cuti , jadi kalau nak cari tempoyak patin Temerloh, pastikan anda ke sini yaaa.. Adioss amigoes!..Assalamualaikum WBT..

One thought on “Siti Patin House : Tempat Makan Best Di Johor Bahru

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s