Kuih Keria Antarabangsa Haji Jalil : Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka

Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka : Kuih Keria Antarabangsa Haji Jalil

Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka : Kuih Keria Limbongan

“Kuih Keria Antarabangsa Haji Jalil”  ni kuih yang memang dah jadi famous dan kebanyakan yang datang ke tempat menarik di Melaka pastinyaakan mencari  juadah ni . Seolah-olah ianya dah jadi kuih “signature mark” bagi Melaka  ( buah Melaka dah jatuh rankinggg da..) Keistimewaannya kerana ia disira dengan gula melaka dan bukan dengan gula pasir seperti kebiasaanya. Jadi korang boleh lihat yang gulanya agak berwarna keperang-perangan .

Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka : Kuih Keria LimbonganFoto atas : Laksa penang juga antara menu yang disediakan di Gerai Keria Limbongan

Bagi anda yang ingin jalan-jalan cari makan dan bercuti  di tempat menariki di melaka jangan lupa untuk menikmati kuih keria ini yang amat tersohor di Melaka dan khabarnya mencapai populariti hingga ke pelancong-pelancong dalam negara yang datang ke Melaka dari luar negeri Parameswara ni.

Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka : Kuih Keria LimbonganFoto atas : Kuah laksa panas, menyelerakan dan agak likat, meleleh air liur dibuatnya.

 

Jalan-Jalan Cari Makan, Cuti-Cuti Di Melaka : Kuih Keria LimbonganFoto atas : Walaupun kedai ni menyediakan menu Keria Limbongan  tapi iklan insurans juga yang menonjol.

Lokasi mudah ditemukan kerana terletak bersebelahan dengan Masjid Al Ehsan dan berdepan dengan jalan utama Jalan Limbongan.

keria-hj-jalil, melakaFoto atas : Beratur lah kita….

Tips J2C2 : Bagi mengelakkan anda datang dengan hampa , pastikan anda datang awal , ketika admin dan Krew J2C2 datang kami terpaksa beratur selama 1 jam tapi malangnya dan akhirnya  kecewa stok yang diuli untuk digoreng sudah pun kehabisan….

Adioss, amigoes 😀

 

 

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s