Pembukaan Event Hard Enduro Harimau Kumbang : Ulu Choh Dirt Park Motorcross – Menarik di Johor Bahru

Pembukaan  Event Hard Enduro Harimau Kumbang : Ulu Choh Dirt Park Motorcross, Menarik di Johor Bahru

Pembukaan Event Hard Enduro Harimau Kumbang : Ulu Choh Dirt Park Motorcross, Menarik di Johor BahruLitar Har Enduro Harimau Kumbang di UDCP

 

Ulu Choh Dirt Park (UDCP) kini menjadi satu tempat menarik di Johor Bahru terutamanya kepada penggiat sukan bermotor ekstrim atau pun ‘motorcross’ dan amnya kepada peminat sukan motosikal lasak.

Pembukaan Event Hard Enduro Harimau Kumbang : Ulu Choh Dirt Park Motorcross, Menarik di Johor Bahru

Hari ini 1 Oktober 2016 jangan lupa ialah hari pembukaan pertandingan Harimau Kumbang Enduro yang  kini sedang diadakan di Ulu Choh Dirt Park.

Pembukaan Event Hard Enduro Harimau Kumbang : Ulu Choh Dirt Park Motorcross, Menarik di Johor Bahru

Jangan lepaskan peluang untuk menyaksikan sukan mencabar ni.  Ataupun bagi korang yang ingin berjinak-jinak dengan sukan ‘motorcross’ meh la datang ke sini beramai-ramai, tengok dulu buat survey, tanam kan minat, sediakan modal , manalah tau kan dengan usaha, ikhtiar dan doa kepada Allah dan tawakkal , kita boleh tonjolkan bakat sorang lagi juara dunia macam Khairul Idwan Pawi dan Muhammad Zulfahmi Khairuddin yang kedua nya menempa nama dalam Moto2 dan Moto3 GP International MotoGP di Argentina kannnn!  ( GRAN PREMIO MOTUL DE LA REPÚBLICA ARGENTINA)

Event menarik di Johor Bahru : Hard Enduro Harimau Kumbang, Ulu Choh Dirt ParkDan korang jangan lupa pulak dalam kepanasan sang mentari membakar semangat pelumba-pelumba dan membakar tekak penonton seperti korang :),  Cendol Mak Siti bersedia meredakan terik mentari dan dahaga anda ketika berada di arena motorcross di tempat menarik Johor Bahru , Ulu Choh Dirt Park ( Bukit Cendol ) Ya, warung cendol ni cuma beberapa langkah sajer dari jalan masuk ke UDCP

Lokasi Ulu Choh Dirt Park ini juga mudah unutk dikesampaikan cuma 20 minit dari Legoland Malaysia dan juga 15 minit dari bandar Taman Bukit Indah bandar satelit pusat komersil Nusajaya yang kini juga dikenali sebagai daerah Iskandar Puteri.  Bagi korang yang bercadang unutk bermalam semalam dua bagi menyaksikan acara ini  hotel, motel, homestay dan lain-lain, bandar Bukit Indah juga hanyalah memakan masa  20 minit perjalanan untuk pergi  trek UDCP  ini.

ulu-choh-dirt-park-mapMap / peta ke Ulu Choh Dirt Park, 20 minit dari Legoland Malaysia, nak senang fire-up Waze korang, dan ikut route, pasti sampai ! 🙂

Segalanya lengkap di bandar Bukit Indah dari 8 buah bank Maybank, Bank Islam, Bank BSN, Public Bank, OCBC, Standard Chartered, Ambank dll.   Kalau korang dari Bandaraya Johor Bahru dalam 35 minit dengan menggunakan route lebuhraya Johor Bahru-Bukit Indah( Second Link )-Gelang Patah- Ulu Choh.

Ok, sebelum admin menutup blog pd kali ni esok masih berlangsung lagi event ni ya- 2 Oktober 2016, Adioss amigoes dan Salam Maal Hijrah kepada semua Muslimin dan Muslimat!

Disclaimer :  Tak kurang risikonya juga berada di balapan sukan lasak, risiko anda tanggung sendiri berada dalam kawasan ini ya. Nak kurang risiko, duduklah di tempat yang disediakan ya.

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s