Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong seafood

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong
dan juga Selera Senibong Seafood (SSS)

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong

Nah, sebaik sajer selepas bayar duit letak kereta kat pondok bayaran kita akan nampak di tepi laut di depan kita, restoran yang pertama sekali ialah Restoran Koperasi Warisan Kg Senibong, trademark businessnya ialah Asam Pedas dan Makanan Laut. Restoran-restoran di sini semuanya terletak di atas laut, jadi pilih sajer yang mana satu anda nak jamu selera.

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong

Tu dia di atas gambarfoto kawasan tempat letak kereta Senibong Seafood, nak nak kalau malam minggu iaitu Jumaat dan Sabtu ,memang tempat penuh sampaikan pengunjung-pengunjung kena letak kereta di luar kawasan parking berbayar tu..

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong

Di sini juga terdapat pelbagai jenis gerai-gerai jualan daripada permainan kanak-kanak, ikan-ikan segar hinggalah ke gerai mercun pun ada!

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung SenibongThen, selepas tu, yang pertama kita nampak di sebelah kanan atau kiri kita ialah Selera Senibong Seafood

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong

Tempat Makan Best di Johor Bahru : Selera Senibong SeafoodTu dia , bermacam-macam jenis ikan ada ,memang cantik tersusun ..

Ok, untuk ke sini memang tak susah, kiranya anda masih baru atau datang dari luar Johor Baru , mula-mula cari jalan atau arah ke Jusco Aeon Permas Jaya, kemudian bila dah sampai ke sana cari arah ke Kg Senibong. Anda juga boleh bertanya kepada orang-orang tempatan yang anda jumpa di sekitar Jusco Aeon Permas Jaya. Bagi korang yang dah mahir guna Apps Waze (Android) pastinya akan bersua dengan tempat makan best di Johor Bahru ni yer!!🙂

Bersambung lagi…Jangan lupa follow up..langgan dengan email pada homepage kita orang

6 thoughts on “Tempat Makan Best di Johor Bahru : Koperasi Warisan Kampung Senibong seafood

  1. Pingback: Tempat makan best di Johor Bahru : Restoran Terapung Pendas | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s