Tempat menarik di Johor Bahru : Legoland Malaysia Water Theme Park : Gambar-Map

Tempat menarik di Johor Bahru :  Legoland Malaysia Water Theme Park :Gambar-Map

Legoland-Malaysia Map : Water Theme Park / Taman Air

Legoland Malaysia Water Theme Park atau bahasa Melayunya  Taman Tema Air Legoland ni akan dibuka buat julung-julung kalinya di Malaysia pada pertengahan Oktober ni . Buat pengetahuan anda semua, kini pihak Legoland telah pun menyelesaikan ‘test-run’ dan sedang dalam peringkat ‘polishing’ dan fine – tune peralatan-peralatan kemudahan taman air ni.

Water theme park ni  merupakan Fasa ke-2 komponen terpenting di dalam Legoland Malaysia ni ya, jadi di sini krew J2C2 berjaya mendapatkan sikit maklumat tentang apa yang ada di dalam water park sana sebelum ianya dibuka secara rasmi kepada awam ya!  :)  Di bawah ni dipersembahkan kepada korang semua yang budiman Peta atau Map Legoland Water ni ya.

Legoland-Malaysia Map : Water Theme Park / Taman Air

Bagi anda yang terlepas artikel pertama J2C2 tentang Legoland Water Theme park ni bolehlah klik di sini. Korang boleh baca info yang lepas ni dan kalau rasa nak sertai keseronokan bermain air jangan lupa tempah tiket dulu arrr!🙂 dan satu lagi , jangan lupa cari tempah penginapan seperti homestay atau hotel sebelum ke sini ya, pasalnya ramai juga yang bermalam dalam kereta sebab hotel atau homestay dah ‘fully-booked’ . Ingat ya, korang jangan anggap Johor Bahru ni mcm dulu lagi, boleh dapat hotel atau homestay selamba jer dengan ‘walk-in’  petang-petang atau sampai lewat malam ya.

Apa-apa pun cerita pasal pengunjung kecewa dan terperanjat dengan penginapan di Johor Bahru dan Legoland ni boleh lah klik kat sini ya , ahakkkss  ;-)  Kecewa sebab hotel-hotel penginapan di sekitar Johor Bahru ni mencatatkan PENUH buat pertama kali semenjak cuti sekolah Julai yang baru ni.

Juga  jangan lupa ke Pusat Bandar Bukit Indah yang cuma 3.5km sahaja dari Legoland Malaysia,  kalau korang dan keluarga nak dapatkan apa-apa kemudahan, kerana ini lah pusat bandar terdekat dengan Legoland Malaysia yang lengkap dengan  aneka kedai dan shopping seperti Jusco Aeon Bukit Indah, Tesco dan Giant

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s