Harga tiket Keretapi Bukit Bendera, Pulau Pinang

Tempat menarik di Pulau Pinang-Keretapi Bukit Bendera

Tempat menarik kat Penang ni iaitu Keretapi Bukit Bendera dan harga tiketnya kat bawah ya:
Standard
Biasa
My Card

Adult ( Dewasa )
RM30.00
RM8.00

Senior Citizen ( Warga Emas )
RM30.00
RM4.00

Child ( Aged 4 -12 years )
Kanak-kanak ( Berusia 4 – 12 tahun )
RM15.00
RM4.00

School/College/University Student
Pelajar Sekolah/Kolej/Universiti
RM15.00
RM4.00

Family Package
Pakej Keluarga

2 Adult + 1 Child
2 Dewasa + 1 Kanak-kanak
RM65.00
RM17.00

2 Adult + 2 Child
2 Dewasa + 2 Kanak-kanak
RM70.00
RM18.00

2 Adult + 3 Child
2 Dewasa + 3 Kanak-kanak
RM75.00
RM19.00

One Way (Sehala) – Adult/Dewasa
RM17.00
RM5.00

One Way (Sehala) – Child/Kanak-kanak
RM10.00
RM2.00

Disabled Person
Orang Kurang Upaya
Complimentary
Percuma

Advertisements

11 thoughts on “Harga tiket Keretapi Bukit Bendera, Pulau Pinang

  1. Patutnya buka price utk org penang bg discount…utk tempat kunjungan..sebab dh la org penang,penang tempat diberi
    Gelaran heritage…bg la discount utk org penang riadah..sila ambil action…kenapa perak boleh buat..penang xleh buat?ds

    • …hmmm…mungkin orang Penang tak buat petisyen untuk harga tiket keretapi Bukit Bendera ni..

      2015-11-27 18:19 GMT+08:00 Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti :

      >

  2. servis kurang memuaskan naik train macam sardin tin bayar rm10 ke rm30 ke (Fastline) sama saja duk dalam train x nampak apa-apa tgk pungung org saja berhimpit-himpit.klau ada baby suggest jgn naik.Harga makanan dan minuman pun dah standard mcm kat genting…

    • Hmm ..time Cuti Sekolah , Keretapi Bukit Bendera nihh, kalau datang lepas 10.00pagi memang la macam Sardin Botan dalam tin…ahaksss…kalau tak nak sesak-sesak dicadangkan naik sebelum pkl 8.30…kalau nak turun balik pun jangan selepas pkl 6.00ptg nanti tunggu berbaris nak balik pun sejam lebihhh…Dapatkanlah Tips Jalan-jalan Cuti dengan Follow..isikan email …

      2016-12-14 17:52 GMT+08:00 Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti :

      >

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s