Tempat menarik kat Johor Bahru – Legoland Malaysia

Legoland Nusajaya Malaysia -Tempat menarik kat Johor Bahru-harga

legoland malaysia

Klik utk Gambar Besar-Legoland DIbuka Sepanjang Tahun!!

Tempat menarik di Johor Bahru ni iatu Legoland dengan foto di atas menunjukkan track semasa dalam pembinaan,untuk gambar yang berwarna-warni suasana di sini bolehlah ke laman blogger Maya dengan tajuknya Legoland Nusajaya Johor Bahru – Part II

Bagi gambar-gambar sculpture atau patung-patung yang diperbuat dengan komponen Lego juga anda boleh singgah sekejap ke laman blogger Imaishak.com dengan tajuknya Legoland, Nusajaya Johor

Nak tengok gambar sculpture Albert Enstein meh ke blogger Odahiloh baca tajuk atau klik ke sini Legoland Nusajaya

Nak rasa jadi raksasa atau monster? Satu lagi blog yang menarik yang agak luar dari kebiasaan foto-foto Legoland lain ialah Arepnakbebel, uniknya sebab blog beliau  khusus kepada   Miniland iaitu sculpture lokasi mini di seluruh dunia. Jom ke blog beliau    Miniland di Legoland, Nusajaya 

Junior Driving School pun ada kat Legoland ni !Nak lagi gambar-gambar foto especially Miniland  Legoland? ni lagi banyak, lg banyak daripada yang kat atas sana, ayuh pak, kita mampir  ke blogger Haizanrunshah   LEGOLAND, NUSAJAYA JOHOR : Dunia Lego Pertama di Asia… 

Legoland ni banyak makan belanja nak-nak kalau anak ramai jadi blogger CIk Ja ni ada tip-tips jimat duit kalau nak bercuti ke Legoland , banyak juga foto2 Legoland kat sini. Tips-tips nya dari cari makan sampai ke sewa homestay yang dekat dan berpatutan. Meh kita ke blog Cik Ja  klik cni Legoland Nusajaya Johor Malaysia

Tak ketinggalan juga blogger Ciknifsha   dengan aneka ragam fotonya LEGOLAND MALAYSIA at NUSAJAYA

Legoland Water Park dah pun Dibuka, meh ke sini untuk gambar dan lain-lain lagi

Tips J2C2 : Bila Waktu Sesuai Untuk Mengunjungi Legoland?
Kebanyakan daripada pengunjung-pengunjung yang datang mengunjungi Legoland mendapati bahawa cuti umum  dan hujung minggu penuh sesak , hinggakan pengunjung terpaksa menunggu antara 30 minit hingga 1 jam untuk giliran mereka menikmati permainan terutamanya rides seperti roller-coaster  dan permainan-permainan lain. Oleh itu ramai pengunjung-pengunjung yang merasakan masa terbaik adalah pada masa tengah minggu ataupun ‘weekdays’. Cuba tengok gamabr di bawah ni ya!

Tips J2C2 : Bila Waktu Paling Tidak Sesuai?
Waktu Tutup Legoland lah iaitu setiap hari Rabu, mari kita tengok jadual di bawah ya :
Legoland Malaysia Opening Hour and Close date

legoland-nusajaya03

Keadaan tenang, aman dan damai pengunjung pun tak begitu ramai. legoland-nusajaya03

Roller-coaster ni pun tak ramai oranglegoland-nusajaya03

Cafe Knight Feast Legoland lenganglegoland-nusajaya03

Santai dan relax tanpa hiruk pikuk tak macam hari minggu legoland-nusajaya03

Gambar persekitaran Legoland seluas 40 ekar dilihat dari atas Rotating Tower

Prices and Tickets (Harga Tiket)

1-Day Ticket Price in RM
Adult(Dewasa) 140
Child (3-11-year/umur)Kanak-kanak 110
Annual Pass Price in RM
Adult(Dewasa) 275
Child (3-11)Kanak-kanak 210

Available NOW: Pre-Opening Annual Pass*

Limited offer from now till 16th April 2012 only! Get your Annual Pass on discounted pre-opening online rates!*
Tawaran terhad dari sekarang hingga 16 hb April 2012. Dapatkan diskaun Pas Tahunan untuk harga tiket online Pra-pembukaan!!

Pre-Opening Annual Pass Price in RM
Adult(Dewasa) 195
Child (3-11)Kanak-kank 150

Sumber Ikhsan:Legoland Malaysia

Bahasa Inggeris

* The Pre-Opening Annual Pass is valid from official opening date 2012 until 31.12.2013. Pay less and get more than one year of full fun and excitement! Online booking soon available here on LEGOLAND.my. Promotion ends at 16th April 2012**

Bahasa Melayu

Makluman dan Perhatian : Pas Tahunan untuk Pra-pembukaan ini sah pada tarikh pembukaan rasmi hingga 31 Disember tahun 2013. Bayar kurang dan dapatkan pas 1 tahun yang penuh kegembiraan dan keseronokan. Tempahan online boleh didapati di Legoland.my. Promosi berakhir pada 16 April 2012!!

legoland_malaysia-hargaSumber Ikhsan: Legoland.my

Tips Jalan-jalan Cuti-Cuti: Kat mana nak makan di Legoland, atau kat mana nak makan jika anda menginap di sekitar Legoland? Jika anda di Legoland dan dah pun masuk ke dalam taman tema ni , tiada pilihan kecuali makan di dalam Legoland dengan harga makanan hotel 5 star di sini (awas poket anda akan berlobang!)

Dalam  Legoland memang banyak restoran-restoran yg juga bertema, tiada food court di sini, semua restoran-restoran bertema di dalam ni di operasikan oleh Pengurusan Legoland sendiri.Jadi tak hairanlah harganya setaraf  hotel 5 bintang. Anda boleh   klik di sini untuk senarai tempat makan.

Tips Jalan-jalan Cuti-Cuti: Kat mana nak tidur Jika anda menginap di pusat bandar yang lengkap dengan prasarana yang paling hampir dengan Legoland iaitu Pusat Bandar Taman Bukit Indah sama ada hotel, motel atau pun homestay .

4 thoughts on “Tempat menarik kat Johor Bahru – Legoland Malaysia

  1. Pingback: Homestay di sekitar Legoland Malaysia ?Atau homestay dekat Legoland Malaysia | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

  2. Pingback: Tempat menarik kat Johor Bahru-Nearby Places of Interest | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

  3. Pingback: Tempat menarik di Johor Bahru : Legoland Malaysia Water Theme Park : Gambar-Map | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

  4. Pingback: Tempat makan best di Johor Bahru : Restoran Terapung Pendas | Makan Angin, Jalan-jalan, Cuti-cuti

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s