Big Red Strawberry Farm

Big Red Strawberry Farm, Brinchang

Lagi tempat menarik kat Cameron Highland ni ialah Big Red Strawberry Farm ataupun Taman Agro, masuk percuma dan boleh petik strawberry sendiri. Lokasi di Brinchang. Salah satu di antara ladang strawberry di Cameron Highlands ni

Tempat Menarik Cameron Highlands Big Red Strawberry Farm, BrinchangYang menarik untuk budak-budak kat sini : kereta mainan muzikal berbayar. Untuk para ibu bapa yang nak petik strawberry bolehlah letakkan anak-anak kat sini, tapi awas, kena ada orang dewasa yang jaga . Contohnya bibik ataupu anak yang dewasa dan boleh dipercayai menjaga adik-adiknya.

Tempat Menarik Cameron Highlands Big Red Strawberry Farm, BrinchangSalad warna purple merah yang selalunya kita jumpa kat Cold Storage ataupun makan kat hotel-hotel (salad cocktail).

Tips jalan-jalan,cuti-cuti : kita orang datang sini bulan Jun, malangnya strawberry dah lepas musim masak, jadi melepaslah. Jadi buat anda semua, datanglah awal tahun lebih kurang Januari sampai Mac, tapi telefon management sini dulu la..jangan kecewa pulak arr..

Kalau tak dapat beli strawberry segar, belilah jem, strawberyy float, atau souvenir strawberry atau haper-haper je lah untuk mengubat kedukacitaan tu!

Apa-pe pun nasihat penulis : petik strawberry sendiri memang best dan meninggalkan kenangan bila bercuti kat Cameron Highlands ni..ya🙂

2 thoughts on “Big Red Strawberry Farm

    • Cameron tempat menarik..paling best dpt petik strawberry masak bulan Jan-Mac–kalau x ke sini bulan tu..tengok jer laa starwberry yang hijau tu ..ahakkss..

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s