Food Court Gerai Haji Kadir Sup Tulang Merah Singapore!

Akhirnya setelah menempuh perjalanan 30 minit dari Tuas Immigration, saat yang ditunggu tunggu pun tiba! Alhamdulillah syukur kami pun sampai ke tempat makan  di Singapura ni iaitu Golden Mile Food Court yang menempatkan Gerai Sup Tulang Haji Kadir.

Buat pengetahuan anda sekelian , Gerai ini juga telah mendapat perhatian media-media di Singapura dan Malaysia seperti Berita Minggu, Blog Makan Sutra serta tersenarai antara 15 gerai yang famous di Singapura


Sup Tulang Merah sedap!


Makan dengan roti Perancis


Selain daripada Sup Tulang Merah yang harganya S$12.00 dollar untuk 8 ketul tulang kambing (mutton) kami juga pesan nasi ayam(S$3.50), mee rebus tulang merah(S$3.50 per/mangkuk), steak daging merah(S$7.00 per/ plate)

3 thoughts on “Food Court Gerai Haji Kadir Sup Tulang Merah Singapore!

  1. eh eh cakap pasal sup tulang merah nih saya baru jer upload pics kat blog saya SEMALAM masa makan di Singapore Beach Road Gardens Food Centre minggu lepas.

    Sedapppp. Di malaysia nih JB jer yang femes tapi negeri2 lain kureng skit..nape yek?

    Nanti jenguk yer blog saya kat http://www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan jer 100%tak der citer lain hehe kebanyakan nye di area JOHOR sebab maklum la orang JB.
    Jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ

    • Good info Papa, kalau bleh update la kat sini tempat2 kat JB yg ada serve Sup Tulang Merah yang Sedap2.

      Mungkin JB dekat dengan S’pore, saya pergi negeri2 lain pun tak de sup tulang merah ni.!

  2. Papa EntiQ ,lain kali kalau nak bercerita tentang apa yg sedap…jgn ingat Johor jer….tue la..bawak2 la berjalan keluar dari kepompong tue…Anda belum TRY….Mee Udang Galah teluk intan….Mee Kuah Kodiang….pasembor Kodiang…. Mee Kari Pantai Remis….Nasi kerabu Pasar Besar KBahru…kalau nak tulis..mau tak cukup ruang blok sahabta kita nie….jgn ingat kat Johor jea ada Mee Bandung….( kesimpulannya..jgn jadi katak bawah tempurung yea)….kalau nak citer pasal sup..ada sup tulang terbaik di Tanjung Tualang….gerai tepi jalan tue..tapi famous sampai ke thailand….supnyer..apa nak gear box..tulang..perut..pergh kalau dah rasa..mau ketagih….wa cakap lue….ok lah…nak lagi maklumat tentang tempat terbaik..untuk makan makanan yg terbaek….jom…kita layan……

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s