Tempat makan best di Cameron Highlands

Tempat makan best di Cameron Highlands

Bagi yang mencari hidangan makan yang sedap ,murah dan berpatutan harganya silalah ke restoran atau kedai makan Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam.

Bukan tomyam yang ader kat sini makanan western food  pon ada kat sini! Eat!eat!

Jadi bagi sesape yang inginkan makan malam yang panas dan menyelerakan, pastikan anda ke Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam, Brinchang, Cameron Highland.

Lokasi: Belakang Hotel Green Garden, Brinchang

Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam Brinchang Cameron Highland

Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam Brinchang Cameron Highland

Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam, Brinchang, Cameron Highland

Pak Nik Ikan Bakar dan Tomyam, Brinchang, Cameron HighlandSebenarnya terdapat juga kedai-kedai dan gerai-gerai makan lain di Cameron HIghland macam kt Ringlet dan Tanah Rata tetapi yang satu ni aku rasakan agak ‘happening’ sikit berbanding dengan lain-lain gerai.

Tapi kalau anda nak cari yang first class restaurant memang tempatnya kat hotel lah macam kat hotel Ye Old Smoke House, Cameron Highlands Resort, Heritage Hotel dan macam-macam lagi.

Yang best: makan kat sini memang best sebab makanan yang panas dimakan dalam suasana malam yang dingin. Kalau minum air panas memang berasap mulut dibuatnya. Bukannya berasap sebab terlalu panas tapi sebab air panas yang jadi wap tu berlawan dengan udara yang dingin kat Cameron ni.

Tips cari makan : Malam tu aku pusing-pusing sekitar Brinchang dengan Tanah Rata jalan-jalan cari makan gitu, tapi kebanyakan kedai dan gerai makan dah mula siap-siap nak tutup jam 8 lebih kat sini. Alhamdulillah terjumpa denga kedai Pak Nik ni yang buka sampai larut malam. Jadi sesiapa yang keluar lambat gerai-gerai dah tutup , datanglah ke sini gerai Pak Nik!

Selain tu Starbuck Cameron Highlands pun buka juga tapi sampai pukul 2 pagi je…

About these ads

37 thoughts on “Tempat makan best di Cameron Highlands

  1. nak komen skit kat kedai nih.. makann mmg bole tahan laa tapi pelayan yg pompuan tu mak aii.. garang nak mmpos..!! kite cakap dia salah hantar order, mintak teh o panas dia kasi teh o ais.. bole plak dia marah kite balik.. hampeh betul.. hello makcik.. customer is always rite ok? perangai tu jaga sikit, kami ni pelanggan…

    • adoi kenape pelayan tu mcm tu dah dia bg salah air..
      die yang bertanggungjawab..
      aq satu pelanggan atau coustemer ad lah ibarat raje kita bile dianggp mcm raje kita kena ade rase hormat..x blh sesuke aty cakap..
      saye baru nak cube kedai ni nk g mkn dgr layanan mcm tu x jadi ah nak g..

  2. betul tu,kami pun setuju,,,
    nk tanya baby chair pun jwb mcm harimau,mcm x iklas ja buat keja tu,,,ada yg hempuk2 pingan waktu bersih meja,
    mcm ni lah sikap org melayu,mcm mana bangsa kita nk maju klau ada sikap mcm ni,
    bukan nk condem bangsa sendiri,tu bru keja pelayan sj,klau ada pgkat bukan prangai ja mcm harimau silap2 muka pun tukar jd harimau,

    • xjd la nk pegi mkn situ…bru ingat nk pegi..klu garang sgt nk layan cstmer lg baik jd warden penjara je xpyh keja jd waitress…

  3. alamat gua nak g bercuti kat sama dengan isteri.. boleh tak kau orang inform kedai mana yang sedap and harga yang berpatutan

  4. klu makanan sedap mcm hotel 5 bintang sekalipun…tp layanan mcm hampeh….xguna gak…kpd pemilik restoran…tolong ambil positif perkara ni sbb hal2 camni lah yg akan menjejaskn pendapatan.kpd pekerja tu….klu terbaca email ni…sedar2 la dh ramai org yg x suka dgn kamu,klu begini le perangai kamu…kat mna pn kamu x kn dpt keja lama…

    • Kalau kat Pak Nik Tomyam sepinggan Nasi paprik 5.00 yang lain pun lebih kurang macam tu, kalau makanan laut bakar2 mgkin lebih sikit tapi kat sini lebih kurang macam kat bawah jer harganyer.

      Jangan lupa beli map ke Cameron Highland dpd saya.. Harganya Rm15.00 termsk pos biasa, kalau poslaju RM20.00. Untuk akaun bayaran bolehlah htr ke director@jalan2cuti2.rhbiz.biz Htr nama dan email pada saya. Maklumat lanjut akan sy emailkan. Terima kasih

    • Hmm… Sya tgh bercuti kt cameron bersama keluarga.. Kt sini byk kedai makan cina.. Nk jg usha kedai pak nil.. Tp dgr byk komen negatif psl layanan kedai tu.. Hmmm, batal niat nk g situ. Silap haribulan.. Pelayan tu aku belasah dgn kerusi.

    • agak nya seratus le kak lebih kurang rm 10 srg……leh la tu minta la mcm2 sop campur ke tomyam ke nai putih telur bungkus dging merah ok la tu

  5. baru nak gi cameron next week…teruja gak g kedai makan nie…TAPI…bila byk bab pelayan yg sombong nie..cancel lah g sana…

    Kita g bercuti nak rehat2 bukan nak tambahkan serabut…kalau layanan teruk cenggini..baik makan kat hotel…walau byr mahal skit…TAPI…hati senang…

    Berubah laaa…wahai pelayan yg sombong di Kedai Pak Nik

  6. YE LA BERUBAH LA WAHAI ORG MELAYU JGAN BERNIAGA PUN SOMBONG…..AKU ORG TAPAH SAPE NAK TANYA HAL C H NI SBB AKU MMG SELALU KESANA

  7. nak makan kat tanah rata jeee ada gerai kat bas stand tapi mlm kul lapan tutp dah…kat pekan tanah rata ni ada tempat smpai malam gerai kat tengah bandar nya leh smpai jam satu pg kat simpang ke pekan baru ok kekawan semua……..tanah rata ada hotel mrah byk sekali…

  8. jumaat ni saya nak gi cameron, nak gi lah kedai pak nik tu, nak tengok sejauh mana garangnya waitress tu :)

  9. ingat dalam kepala ni nk pi bawa keluarga gi c/highland,, ni yg tengah tercari2 tempat menarik,, tahun lepas dah pi,,tp kelam kabut,, tak rancang dulu

  10. Kedai ni saya pegi taun lepas perangai macam anak ha### tobat tak pegi dah. nak layan mcm nak tak nak je.. bukannya makan free. bayar apa. apa salahnya kalau layan tanya elok2. org dtg bercuti dgn family. nak enjoy2.

    • Alhamdulillah, mudah-mudahan kedai Pak Nik bertambah-tambah lah layanan baiknya kepada pelanggan, mungkin dengan beberapa komen daripada pelanggan yang pernah ‘terkena’ layanan tak baik daripada pekerja Pak Nik, maka Pak Nik dapat memperbaiki mutu layanan pekerjanya. Amin

  11. Bru start bcuti d cameron hari ni….mlm nih boleh try g kedai pok nik….nk try tgk setaro mano gak…

      • Sy br pegi semalam..layanan biasa je.. cume servis agak lembab.. mkanan ok ok saje berbanding kedai kedai lain.. ikan bakar boleh tahan sedap.. yg mana kekawan pernah terkena tu kite sebagai pelanggan ada hak.. duit kite kan.. kalau dia langsi..kite bgn trus bla je..

        • Alhamdulilah, hari tu saya pergi pun tak de apa-apa insiden yang menyentuh hati dan perasaan, makanannya memang agak sedap juga, tapi memang agal lambat, mungkin Mat Siam yang masak tu agak ‘slow’ sket atau mungkin pelanggan ramai, sebab biasanya ramai juga yang order tapau, tapau sampai 10 bungkus plak tu..

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s