Cameron Highlands : Lokasi

Exit 132 Tol Tapah

Exit 132 Tol Tapah

Cameron Highlands adalah daerah yang terletak di dalam negeri Pahang.  Kami sekeluarga ke sana dengan menaiki kereta. Masa perjalanan pergi, kami menggunakan laluan Tapah – Cameron Highlands.  Kami bertolak dari Kuala Lumpur pada pukul 11 pagi  28 April 2009 dan masuk ke Lebuhraya Utara Selatan untuk ke Tapah.

Bagi anda yang belum pernah sampai ke Cameron Highland baca seterusnya cara pergi ke sana.Sekiranya anda dari arah Selatan masuk ke exit tol di Tapah. Selepas tol Tapah anda akan berjumpa dengan simpang tiga. Belok ke kiri untuk ke Tanah Rata. Dari sini perjalanan ke Cameron adalah sejauh 60km.

Lebih daripada 15 tempat menarik di Cameron Highlands, klik di sini untuk senarainya!

Belok kiri lepas Tol Tapah

Belok kiri lepas Tol Tapah

Kawasan kampung lepas tol Tapah

Kawasan kampung lepas tol Tapah

Kawasan kampung selepas tol Tapah, pemandangannya agak cantik juga.
About these ads

12 thoughts on “Cameron Highlands : Lokasi

    • Kalau dr Johor tak kira Johor tang mana, masuk Highway Utara-Selatan.

      Ikut terus sampai masuk ke sempadan negeri Perak(masih dalam Highway Utara-Selatan). Beri perhatian pada Signboard PLUS yg menunjukkan Tapah dan Cameron Highlands.

      Exit ke tol Tapah, selepas bayar tol ada simpang tiga, belok kiri, Signboard tu menunjukkan Cameron Highlands.

      Ikut jalan ni akan membawa anda terus ke Ringlet, Tanah Rata dan Brinchang(ketiga-tiga pekan di Cameron Highlands)

      Utk lebih jelas g, klik link utk gambar dan foto arah tuju Johor ke Tapah

      Perhatian:
      Bagi yg memandu saya syorkan agar tangki minyak diisi sekurang-kurangnya 2/3 penuh sebab tiada stesyen minyak di antara tol Tapah hingga ke pekan Ringlet.

  1. antara ketiga-tiga pekan di Cameron Highlands tu yang mana paling banyak tempat menarik..harap dicadangkan juga pekan mana yang sesuai paling sesuai untuk kita menginap

    • Di antara ke tiga-tiga tu Brinchang yg paling menarik, sebab di sini ada Tamn Rama-rama. Taman Lebah, Strawberry Farm, Gerai2 menual sayuran segar Cameron Highlands dll.

      Cuba cari dgn keyword Brinchang di sebelah kiri mukasurat web ni dgn Enjin Pencari (B6B)dan akan berjumpa posting saya berkaitan Brinchang

      Sekian TK

      • danial …gimna cara pegi sana …sy mohon di bantu …klu dari johor bahru sampai ke luar tol mna …. ???/

        • Senang jer tu, dai Johor masuk ke Highway Utara-Sltn, terus sampai melepasi Tanjung malim, lps tu tengok signboard Exit Simpang Pulai, lps tu ikut macamana panduan arah yg sy punyer post blog kat atas.. ataupun boleh beli map ke Cameron Highland dpd saya.. Harganya Rm15.00 termsk pos biasa, kalau poslaju RM20.00. Untuk akaun bayaran bolehlah htr ke director@jalan2cuti2.rhbiz.biz Htr nama dan email pada saya. Maklumat lanjut akan sy emailkan. Terima kasih

  2. sy baru trun dr sane..sume tempat kat ats sy masuk..mmang bes..barang
    siapa,yg nak tenangkan minda..pglah sane

  3. kalau dari kuala lumpur nak ke cemeron highland cm mana ar???????????????ada perkhidmatan LRT tk…

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s