Sri Mersing Resort, Air Papan, Mersing

Sri Mersing Resort, Air Papan,Chalet-chalet di Mersing

mersing19, originally uploaded by rhmn.

Ini lah dia tempat penginapan kami yang berupa chalet di Air Papan. Lokasinya cuma beberapa langkah saje dari Teluk Godek Beach Resort.

Penginapan Sri Mersing resort ni juga cuma beberapa langkah saja dari pantai tempat bermandi-manda.

About these ads

28 thoughts on “Sri Mersing Resort, Air Papan, Mersing

  1. kami sekeluarga memang x berpuas hati dengan ape layanan penjaga challet.(lelaki) bersikap kasar bahasa. sepatut nyer layanan pada costumer yang terbaik. kami dah sewa bergitu byk bilik.11bilik n 1 rumah patut nyer dia berterima kasih pada kami… xsiden tu pun berlaku semasa pertanyaan tempat pembakaran bbq. dan semasa beli token karaoke…. patutkah bahasa kasar di lemparkan dan berang pada kami? sikap kena la bagus kalu nak berniaga… jgn semua org tahu aper yang terjadi pada kami.. kami byk dari pihak jabatan kerajaan.

    • betul tuh ! saya setuju ..kenapa yer org2 disana kebayakkan masa itu kerara saya baru sahaja balik bercuti dari Mersing menginap di
      ” Tanjung Resang Resort ” . Penjaga di situ amat mengecewakan dan kemudahan yang diberikan juga tidak mungkin keluarga kami akan ke sana lagi. setiap tempat yang ingin digunakan dikenakan caj termasuklah sekiranya ada ahli keluarga kami yang ingin tido didalam kereta atau ingin memasang khemah. semuanya dikenakan caj. sebut pasal makan pula kalau di dikira 30 orang yang bayar pihak chalet akan memberi 30 biji pinggan dan ketul ayam. Kedekut sesungguh kan
      .

  2. Memang tak patut lah dia orang buat macam tu, customer sepatutnya dilayan dengan baik sebab customer yang mendatangkan keuntungan pada pengusaha hotel dan dari keuntungan itu lah gaji pekerja-pekerja dibayar.

    Kalau gitu, tulis saje surat pada Pengurus chalet ni, nyatakan bila kejadian berlaku, hari apa, waktunya(contohnya pukul 9.30,10.35 dsb..), juga nyatakan saudara dari Jabatan mana. BIarkan Pengurus atau Pemilik tu ajar sikit pekerja yang biadap tu.

    Saya rasa Pemilik sendiripun tak mau kejadian pekerja biadap kepada customer ni berlaku . Sebenarnya di mana-mana hotel atau chalet pelanggan dari pihak-pihak syarikat dan jabatan kerajaan lah yang bayak menyumbang kepada keuntungan bidang perhotelan dan penginapan ni. Jadi pengusaha perlu mendidik atau melatih pekerja agar bersopan-santun kepada pelanggan.

    Saudara juga boleh menulis butir-butir kejadian pekerja biadap kepada saya dan saya akan menulis kepada Pengusaha Hotel tersebut. Email saya director@jalan2cuti2.co.cc

  3. sila lyn dgn baik pelancong yg dtg.. sebab br nk mrancng pegi melancong.. tapi dengar cerita mcm ni.. cam xde mood lak..

  4. dengar cerita pengunjung tadi kami dari spore pun tak ada mood nak bermalam di sri mersing resort…pecat saja pekerja yang tahu di untung

    • Air Papan resort x de pool, kalau Chalet Sri Mersing ada pool utk orang dewasa dan kanak-kanak.Penggunan atas risiko sendiri -tiada Life Guard

  5. Pegi teluk sisek lagi best..pelayan bagus,penuh dgn etika kerja.bosnya pun xkedekut dan peramah..
    Sy pernh kene tangkp kt air papan atas tuduhan khalwat..pdhal dh kahwin..cuma lum ada anak je& tak bwk surat nikah..hilang mood nk bercuti trus blik..smpi skg serik nk pg lg..klo setakat tanya&siasat dh nikah blum kat situ jgak xpe.ni smpi bwk ke blai polis.mak,bapak yg dok jauh2 terpaksa dtg nk bg bukti..

    • Teluk sisek kat mana tu ya? Ceritakanlah sikit, kita kat sini pun nak tau. Pengalaman berhrga kena tangkap , walaupon dah kahwin, untuk lain-lain pembaca j2c2 jangan lupa bawak kad kahwin @ sijil bila ber’honeymoon’ ya nanti spoil lak..hehe..pengalaman tu…

  6. sy pernah bermlm di air papa beach rsort….bilik ok….tp service pekeja mmg ade sikit mengecewakan….nk mntk tilam extra pon mcm ngemis….tp hakak x kesahhh hakak lagi laser….even tmpt bbq kene sewa 50 hengget n cas psg kemah pon 10 hengget sorg…haaaaaa… MELATI PUTIH okay…hehehe…tp ape de hal… kite ade hak nak sound die…sbb CUSTOMER ALWAYS RITE BEBSSS !!!!!……

  7. as salam…sya de planning nk ke sri mersing resort on Oct….sya de kids 3org…tgok mcm mnarik coz mmg nk crik yg de pool tuk budak2 kan…hrge pon affordable la..then chalet pun mcm sebijik2..bleh privasi skit kot..bleh suggest x blik mne yg sesuai x?…fyi sya skang kt japan attend training..nk col xleh kan rate msti tinggi…so sruh kwn col kan tp contact no tu sumer xde org angkat..nape ek?..contact no tu sya dpt dr sri mersing website tau…is there any latest contact no. x? then de sorg blogger ni pg sne then stay kt blik deluxe B but die mntion ade heater…if tgok kt website cume ade tv n aircond shj…heater hanye ade kt executive room n melati dorm only..deluxe B ade 1 single bed n double deck queen bed…cmner rupe tu ye?…nk preview each room pon susah coz tak detail…reply me ASAP ye..TQ

Komen le ape-pe

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s